"Κάθε Φύλλο και Ένας Φίλος

Κάθε Φίλος και Ένας Ήλιος"

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011

"Αντί να στενοχωριέσαι για το σκοτάδι άναψε ένα Φως"! Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι.


Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Περί σπόρωνΑπό χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά.
Είμαστε σημαντικοί ακόμα κι όταν δεν έχουμε χρήματα.
Η κινητήρια δύναμη της γης είναι η αγάπη.

Συμμετέχοντες στο Δίκτυο Ανταλλαγής Αγαθών και Υπηρεσιών Χωρίς Χρήματα του Πελίτι

Ο σπόρος ήταν πάντα πολύτιμος για τον άνθρωπο γιατί ήταν η τροφή του, ή τροφή των ζώων του...


Αν θέλετε να μαζέψετε σπόρους, αφήστε, τους πρώτους καρπούς να ωριμάσουν. Οι πρώτοι καρποί έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Όμως πρέπει να μαζεύουμε καρπούς από την αρχή, μέση και τέλος της περιόδου. Η ποικιλομορφία είναι βασική αρχή για όλους τους σπόρους.

Φιλοσοφικό υπόβαθρο του "Πελίτι"
"Ξεκινάμε από την άποψη ότι όλοι μας φέρουμε ευθύνη γι' αυτά που γίνονται σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς οι ίδιοι οδηγούμε τα γεγονότα με τη στάση και τη σκέψη μας. Κατά συνέπεια ο καθένας μας κρατάει ένα μέρος από τη λύση των προβλημάτων σε προσωπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είμαστε θύματα καταστάσεων ούτε φταίνε οι άλλοι για αυτά που ζούμε εμείς. Εστιάζουμε την προσοχή μας στα θετικά πράγματα που γίνονται και αυτά ως δια μαγείας αυξάνουν.
Δε γνωρίζουμε τι είναι το καλό και τι το κακό. Δε γνωρίζουμε γιατί γίνονται κάποια γεγονότα. Αν δούμε τα πράγματα μέσα στην πορεία του χρόνου, αυτό που σήμερα είναι πόνος αύριο θα είναι χαρά και μετά μπορεί να είναι πάλι πόνος και ούτω καθεξής. Δεν έχει σημασία η κοινωνική ή η οικονομική μας θέση. Η σκέψη μας είναι πολύ δυνατή και αρκετή για να κατευθύνει τα πράγματα. Όλοι μαζί έχουμε ακόμη πιο μεγάλη δύναμη. Το σημαντικό δεν είναι να βλέπουμε τι κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει στην αγορά ένα καινούριο προϊόν. Το ζήτημα είναι αν θα το στηρίξουμε ή όχι. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας. Δεν καταναλώνουμε και δεν στηρίζουμε τα προϊόντα που καταστρέφουν το περιβάλλον. Δεν πολεμάμε με κανέναν έξω από μας, αυξάνουμε τη συνειδητότητά μας και αυτό είναι αρκετό για να φέρει τεράστιες αλλαγές."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου