"Κάθε Φύλλο και Ένας Φίλος

Κάθε Φίλος και Ένας Ήλιος"

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα!


Η Ομάδα Καλής Θέλησης «Ηλιάνθος» σε συνεργασία με το σύλλογο οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” θα συμμετάσχουν στην πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού "Lets Do It Greece". (http://letsdoitgreece.org/).

Φέτος, για πρώτη φορά, οργανώνεται η καμπάνια αυτή με βασικό σκοπό να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλοι φορείς και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να καταφέρουμε να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το να καθαριστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Το σημείο που επιλέξαμε με κριτήριο την περιβαλλοντική ευαισθησία καθώς και την άσχημη κατάσταση του χώρου είναι η οδός Ευκαλύπτων στο Μαρούσι, στο ύψος του Δάσους Συγγρού με σημείο συνάντησης την μικρή πόρτα του δάσους.

Δεν είναι δυνατόν το Δάσος Συγγρού, ένας χώρος πρασίνου, γεμάτος από πεύκα και καρποφόρα δέντρα, ιδανικός για ώρες χαλάρωσης, περιπάτου και επαφής με την φύση να είναι περιτριγυρισμένος από κάθε λογής απορριμμάτων!
Ημερομηνία εκστρατείας: Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ.


Η οργάνωση ''Let's Do It''είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας.

Με τη δική μας συμμετοχή και αυτο-οργάνωση, γίνεται η αρχή.
Με το δικό μας αίσθημα ευθύνης, θα δείξουμε την αγάπη και τον σεβασμό προς τον ευλογημένο με ομορφιά τόπο μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε αυτή την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 39 Δήμοι και 164 φορείς και ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου