"Κάθε Φύλλο και Ένας Φίλος

Κάθε Φίλος και Ένας Ήλιος"

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ένα παιδί, ένας κόσμος!!! Εθελοντισμός.

Φίλοι μας, καλημέρα όλη μέρα!
Σας αναρτώ κατά λέξη την περιγραφή του 'ένα παιδί, ένας κόσμος' από την σελίδα τους στο facebook. Εκτός του μεγάλου έργου που γίνεται μέσα από τον χώρο αυτό, δίνεται και σε εμάς τους υπόλοιπους η ευκαιρία, να βάλουμε ένα λιθαράκι παραπάνω στον αγώνα τους, προσφέροντας έργο μέσα από τον εθελοντισμό μας!

"Το 'ένα παιδί, ένας κόσμος' ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 από ιδιωτική πρωτοβουλία, έχοντας ως σκοπό την στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Πιστεύουμε στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων που έχει μια οικογένεια. Οι κοινωνικοί λειτουργοί, σε συνεργασία με επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, σχεδιάζουν το πλάνο στήριξης προς την επίλυση των θεμάτων της κάθε οικογένειας, και όλοι μαζί, εργαζόμαστε προς το σκοπό αυτό. Το πλάνο στήριξης μπορεί να περιλαμβάνει θέματα πρόνοιας, σωματικής υγείας & υγιεινής, ψυχολογική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, εύρεση εργασίας, ένταξη των παιδιών στην σχολική κοινότητα, εκμάθηση ελληνικών, ενισχυτική διδασκαλία, κ.α.. Επίσης, με την βοήθεια δωρεών από ιδιώτες και εταιρίες, στηρίζουμε τις εξυπηρετούμενες οικογένειες με τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρουχισμό, παιδικά & σχολικά είδη, κ.α.. Βεβαίως, καθημερινά στηρίζουμε και άλλες οικογένειες που έχουν έκτακτες ανάγκες, χωρίς να υπάρχει προσχεδιασμένο πλάνο στήριξης.

Η συμμετοχή των εθελοντών είναι ιδιαιτέρως σημαντική για το έργο του “ένα παιδί, ένας κόσμος”. Οι εθελοντές πλαισιώνουν όλες τις υπηρεσίες μας. Συνοδείες σε δημόσιες υπηρεσίες με τις οικογένειες, συνοδείες στις επισκέψεις κατ’οίκον με τους κοινωνικούς λειτουργούς, οργάνωση αποθήκης, εκμάθηση ελληνικών, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που βασίζονται στους εθελοντές της ομάδας μας. Επίσης, η συνεργασία μας με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων είναι ουσιαστική. Η στήριξη από γιατρούς, παιδίατρους, οδοντίατρους, επισκέπτες υγείας, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, μαίες, νομικούς συμβούλους, διερμηνείς, δασκάλους, και καθηγητές, είναι πολύτιμη για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι εξυπηρετούμενες οικογένειες.

ένα παιδί, ένας κόσμος λοιπόν.

Γιατί κάθε παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Είναι το μέλλον μας, είναι το παρελθόν του καθένα μας (μερικοί τυχεροί παραμένουν ακόμα παιδιά), και σίγουρα τα παιδιά είναι εκείνα που βιώνουν το παρόν πιο έντονα από εμάς. Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε κι εμείς, με κινητήρια δύναμη εκείνη της ισότητας και τη μοναδικότητας του καθένα, να ξεπεραστούν δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουν «μικροί πρίγκιπες» της σημερινής κοινωνίας.

Τελικά, νιώθουμε τυχεροί που στο πάρε-δώσε της ζωής, όχι μόνο δίνουμε αλλά και παίρνουμε ένα σωρό όμορφα πράγματα!"

Επικοινωνία: 
 T: 210 8838 512  /  F:  210 8838 519  /  E: info@paidi-kosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου